lördag 18 augusti 2012

Snart skolstart


Fina saker i vardagen är kul. Mellankillen behövde ett nytt nyckelband, så varför inte sy ett eget.
Bestälde fint fabermixband och breddade det med röd snedslå på baksidan. Insåg sen att turkos också skulle fungera... Lilla Röd gillar rött och sonen blev nöjd.

söndag 12 augusti 2012

Jobbstart!


I mitt yrke som förskollärare behöver man ha nära tillgång till mycket! Därför sydde jag mig ett litet förkläde till jobbstarten.


Att börja jobba igen är uppochnervända världen så därför får ni bilderna på samma sätt... ja eller nej. Jag lyckas inte vända dem helt enkelt:/
Här finns i alla fall fickor för allt från näsdukar till block för att dokumentera barnens lärande & utveckling. Napphållare och plåster fick sin egen sektion.
Jag valde att sy i vaxduk för jag tänker lätt så när det är förklädesdags. Har egentligen redan ångrat mig... det blir ju lite otympligt och framförallt inte så gosigt för ett barn som behöver komma upp i knät. Ur den aspekten kanske jag skulle gjort det riktigt brett så att alla hårda saker kan läggas mer på höften än som nu rakt i knät.
Nja jag får se nu är det bäst att jag provar det här innan jag syr prylförkläde 2.0.

Äldste sonens kommentar:
Ska du ha det där på jobbet? De kommer skratta ut dig!

Sugen på ett eget?:
Vill du ha ett eget men inte orkar sy? Då såg jag att de hade jättansfina på "Village"

Varsegod, "Village"  jag bjuder på reklamen...

onsdag 8 augusti 2012

BH:n har tagit form!


Oj så mycket mod och jädra anamma jag behövde samla för att sy denna skapelse! Det tog flera månader faktiskt! Till sist fick det lov att bära eller brista!
... och det höll någorlunda :)
Visst banden sitter inte super fint som de ska men det verkar som om passformen faktiskt är helt okej. Det sista jag har att göra är nu att sy på axelbanden men så länge det dröjer så kan jag drömma om att den sitter helt, helt perfekt! :)

När jag beställde material av Lisa fick jag powernet istället för vadd (helt enligt överenskommelse!) men när jag sedan skulle till att sy höll jag hårt i http://www.makebra.com/instructions/sewing-4800-bras/ instruktionen. Så hårt att jag valde att beställa vadd och vikresår.
Vadden blev lite för stor men det syns inte när bh:n sitter på, banden var minst sagt trixiga att sy på. Det blev bättre när jag bytte pressarfot men den ville liksom haka sig i alla fall.

Färdig med bh-sömnad? Nej inte alls. Det här var så läskigt roligt att jag ska gå kurs i underklädessömnad hos "LG Sömnad" till hösten! Tillsammans med min mamma och övriga kursdeltagare så hoppas jag lära mig massor om både sömnaden, tyger & tillbehör.

Största tack: till Malin på "Mulliga M" som gav mig visionen och modet att sy min egen bh. Trodde aldrig det var möjligt!
... och till LG Sömnad och Makebra.com som ordande material och mönster till en total novis!

Populära inlägg