onsdag 28 september 2011

Robot-tröja

Ett roligt robottyg kom en dag med posten... och äntligen föll min son. Han ville ha en tröja av det! Så jag plockade fram mönster  där "kragen" går omlott.Klurigare än man kan tro. Och när jag skulle försöka hålla upp den så trodde jag aldrig att den skulle fungera. Provade och som ett mirakel så... ja den satt faktiskt helt okej :) Måste nog sy en till för att få till snittsen...

Tyg: Rea från... oj minns faktiskt inte. Men jag är väl i ärlighetens namn sådär nöjd för när det hängde för att torka, färgade det svarta av sig när tyget låg ihop...

 Mönster: Allt om handarbets Sömnads magasin 08/2011

Antans otur och en stor lärdom: Sy inte med nål i tyget på låne-overlocken, särskilt inte en trött onsdagskväll! Kniven blev slö och jag kunde inte sy mer på hela långa helgen den var i min ägo!

tisdag 27 september 2011

Handla för livet!

"Vill du göra en insats? Gillar du handgjorda saker och att shoppa? Då har du kommit rätt. Tillsammans försöker vi ge barn lite hopp. På denna sida kan du handla hantverk från helt vanliga människor som vill ge lite extra. Genom att handla ger du också. Pengarna går till välgörenhet. Just nu är det Unicef som tar emot gåvorna."

Nu har jag gjort min första beställning på:

Gör det du också vet ja´!


söndag 25 september 2011

Småvantar

Ett par småvantar som fulländar settet (Se: Underbara lilla!). Har tagit allt på en höft och bara håller tummarna för att de passar. Mudden är i smalast laget men jag hade helt enkelt inte en bredare bit hemma.
Lägger dem nog i ett kuvert ikväll:)

Bra: Suveränt sätt att använda den där sista lilla biten tyg som liksom inte räcker till någonting.

onsdag 21 september 2011

Underbara lilla!


För en tid sedan (längre än jag förstått!) fick en härlig familj en ny medlem. Som välkommen-till-världen present ville jag sy en filt. Och så fick det bli. Jag som trodde jag lärt mig kanta fick träna på nytt... När jag tillsist förstått att jag gjort "mudden" för bred, blev det gensast bättre och filten blev klar.

När jag letat i skåpet  hittade jag en överbliven liten stuv som jag kunde skarva till en liten mössa.
Men huga vad jag kände mig dum när jag inte kom på hur man gjorde, det som var så lätt förra året! Efter faktiskt inte mindre än två sprättningar blev den tillsist fin, fin.

Om än inte närmesevis så fin mottagaren!


Mönster: Gekkos supersmarta!

Mått: "Systerdotterns" nyfödda huvudmått, resten på en höft.

Lärdom: Det måste funka fint att välja ett varmt fleecetyg till innertyg. Skönt i kalla Sverige.

måndag 12 september 2011

Träningsinspiration?


Så har jag sytt min första väska efter mönster! Tänk vad enkelt det kan bli när någon annan har tänkt till före:) Jag fick dessutom lära mig hur snyggt och bra det blir med en infodrad kant längst upp... Några fickor och fack som jag gärna lägger till fanns dock inte. Visst hade jag kunnat göra det i alla falll...men jag gillar att bli klar samma kväll och klockan vart i alla fall för mycket...
En träningsväska blev det i alla fall, stor och rymlig så allt lätt stuvas ner. Nu kvarstår bara det svåraste, att använda den!

Mönster: Allt om handarbets Sömnads magasin 08/2011

Tyg: Jag valde i tygförrådet ett tyg som påminner om det i tidningen, gillar att de blev ganska så lika.
Tyget köptes förövrigt för många år sedan på Åhlens för att bli en härlig kalasduk, sen blev det liksom aldrig av... tur!:)
Mera?: Ja ett ljust tyg på ett höstblött träningsgolv? Fick genast funderingar att sy samma väska i vaxduk. Då kanske jag till och med ska avsätta tid till de där små fickorna...

Populära inlägg