fredag 26 augusti 2011

Fantastiska kollegor!


Jag arbetar på en förskola med fantastiska kollegor. De ger allt för att lyfta barnen och erbjuda föräldrar deras barn en trygg och lärorik vardag.
Arbete på förskola innebär så otroligt mycket mer än att "bara vara med barn", leka och gosa. Det gör att vi hela tiden måste utmana oss själva, vårt kunnande och görande. De gör ett kanonjobb tycker jag!
Dessutom stöttar och uppmuntrar vi varandra. De får mig att växa. Positiv feedback skulle kunna vara vårt ledord.
Klubben för inre beundran? Ja kanske men det är vi värda!:)

Hur som helst tyckte jag att det var dags för lite konkret uppmuntran i form av en gåva. Det fick bli näsduksfodral. Roliga att sy, roliga att ge och som det verkade också roliga att få:)

Det är en härlig känsla att bara kunna ta lite tyg från skåpen, lägga ner lite överbliven tid. Få hjärnan att vila en liten stund och låta händerna jobba. Så, har något nytt skapats! Kul.
Dessutom fick jag tillfälle att prova en av mina fina brodyrtrådar som jag fick i födelsedagspresent. En tråd som skiftar i glimrande blått. Så fint och flärdigt.

Insidan minst lika viktig som utsidan
tycker Lilla Röd
Reflektion: När jag ser strykbrädans tyg på kortet inser jag verkligen att det är dags att fixa ett nytt. Kanske nästa syprojekt rent av.

måndag 22 augusti 2011

Insulinväska


Ibland vill man ha något som bara inte finns. Den här gången var det en insulinväska för såväl pennor, kanyler och mätare. Då är det både roligt och behändigt att kunna sy en själv!
Dekorsömmen med både namn och nummer är otydlig på bilden men prakiskt och fint i verkligheten.
Tyget runt mätaren vaderade jag för att ta hand om den lite extra. Som bonus fick jag plats med druvsocker bredvid den lilla fickan.
Så är det bara att rulla ihop och dra runt gummibandet.

Sån här sömnad gillar jag. Ha en idé, plocka fram lite ur skåpen, fixa och trixa och så har man en ny fin grej!:)

fredag 12 augusti 2011

Ny bok!


Eftersom jag bara älskar min första Emma Hardy bok med barnkläder kunde jag förstås inte låta bli att beställa hennes bok med utkädningskläder!:) Den bjuder på många härliga bilder på ursöta barn i fina små dräkter. Så om man inte orkar ta sig an något projekt går det bra att bara njuta.
Men visst att sy en dräkt till sin egen lille teling kanske inte vore så dumt... En silkesglänsande cape med den egna initalen lockar ju...

måndag 8 augusti 2011

Förändringens tid är nära!



Min garderob tillhör inte den mest välekiperade måste jag erkänna... men nu kännner jag att förändringens tid är nära! Tänk att få kombinera sin hobby med behovet att fylla sin garderob! Kan inte bli bättre. Slippa gå i tråkiga klädesaffärer... Nja vi får väl se hur långt det går med den saken men just nu har jag i alla fall fått ett välbehövligt tillskott av två tunikor.
Jag började med att sy den övre i härligt sladdrig viskosyersey. Först gjorde jag fel i halslinningen eftersom jag inte har full koll på alla begreppen... det gick hur som helst att rätta till. Så sydde jag till ett skärp för att få lite midja på skapelsen. Möjligtvis valde jag en aningens förstor stolek i rädslan för att få den för trång...

Enligt mönstret skulle min meter "Pippityg" inte räcka man jag ville så gärna. Genom att korta ärmen och göra infodringen i vitt gick det precis. Lycka!

Tyg: Lila, viskosjersey från Tygvaruhuset. "Pippityget" från Lilofant
Mönster: Burda Easey 7646

torsdag 4 augusti 2011

Övertid

Jodå det är klart att det blev övertid. Ganska många timmar... tänk att jag aldrig lär mig att tidsberäkna. Men så ville jag ju också få kjolarna färdiga! De ser inte mycket ut för världen på bilden och de är enklast möjliga sydda må åh vad de glittrar och blänker! Tror nog att de kommer bli populära:)

Tyg: Paljettyg från Tygvaruhuset, 69.- metern
Åtgång: Halvmeter per kjol
Avunsjuka: Bland personalen som inte fick dem runt midjan...:)

onsdag 3 augusti 2011

Annorlunda arbetsdag!


Idag hade vi så många sommarlediga barn och tillräckligt med personal för att jag fick gå hem och sy! Jag började med det tråkiga... gardiner... sen blev det en liten kasse och så tillsist. Karamellerna! Nej jag menar förstås tyllkjolarna.
Trots att det sträva tyget nästan ger skavsår på fingarana så har jag helt klart fått mersmak!

Tyg: Tygvaruhuset, en meter räcker till två små kjolar men de bör vara åtminstone delvis dubbla för att få lite fyllighet. Gäller bara att kunna bestämma sig för vilka färger man vill ha... å andra sidan med tyg för 39.- metern så räcker pengarna långt:)

Populära inlägg