tisdag 29 mars 2011

måndag 28 mars 2011

Goströja!

Blixten McQeen är sonens favorit!
Nyfiken lär sig hela tiden!:) Här har jag lärt mig att redigera bilder, kanske inte precis först med det... men kul för mig!
Tröjan är en av mina favoriter. I mjukaste velor med det underbara molnmönstret. Nu stormlängtar jag till min nya arbetsbänk så jag kan bjuda på nyproducerade alster! Någon vecka till...

Mönster: Burda Easy- 9614. Jag klippte ut storlek 98 men förlängde armarna något, passar fint till min ganska långa treåring.

Tyg:
Brunt molntyg och mudd från "Mjuka Tyger", enfärgad velour från "Tygvaruhuset"

söndag 27 mars 2011

ATT SY EN GECKO: Jag hänger på näsduksfodralvågen!

Det fick gå så snabbt igår att jag aldrig hann tipsa om vart jag hittat sömnadsbeskrivningen till näsduksfodralet. Jag följde beskrivningen till punkt och pricka förutom att jag lät överlappa öppningen något. Tycker den håller ihop bättre då när näsdukarna ligger i. Håll till godo:)
ATT SY EN GECKO: Jag hänger på näsduksfodralvågen!

lördag 26 mars 2011

Hinner precis sy ett näsduksfodral innan det är dags att släcka ner för Earth Hour. Ha så mysigt i mörkret!

torsdag 24 mars 2011

Väskyra






Lite kasse till några blöjor,
nappflaskan och nallen...
Ett stort paket flingor är en bra mall till en vårkasse! Lätta och roliga att sy. När jag väl börjat fortsatte jag att göra några mindre också. En liten pixiväska blev en bra namngivningspresent tillsammans med en bra bok:) Den lilla kassen gjorde jag mest för att den var söt men visade sig vara mycket användbar till lillkillens packbehov.

söndag 20 mars 2011

Äntligen fick jag träffa vår nya lilla släkting i sin rätta miljö, dvs. hemma. Och äntligen får jag lägga upp bilden på filten som jag sydde till henne. Det verkar så lätt att sy en filt - en, två, tre, fyra sidor och sedan klart!Ack så man bedrar sig. När tyget drog sig och drog sig önskade jag mig för första gången en overlockmaskin riktigt innerligt! När jag tillsist vänt den och sytt en dekorsöm med fina blommor blev den i alla fall väldigt fin. Oväntat fina blev blommorna på velorsidan. De liksom syns och finns där men utan att skrika:) Och ugglorna bara älskar jag!

Tyg: Uggletyg från Znok och grön velor från "MjukaTyger"
Mönster: 70*80 med rundade hörn efter en assiet.

Sötaste lilla systerdottern!

lördag 19 mars 2011

Första steget till alldeles egen syhörna!

Idag har vi börjat rensa det som på måndag ska bli början till min alldeles egna arbetsbänk! Väggar ska rivas och resas, golv och tak ska läggas... men sen om ett tag då kan jag få börja jobba igen!

Grannpresent


När grannarna fick barn var det en perfekt anledning att ta fram symaskinen. Överraskade med ett tyg hon ovetandes faktiskt själv valt... och en skötväska fick det bli eftersom jag hört att de saknade en. På den tiden hade jag inte kommit på att det finns mönster...:) Så jag klippte till en väska på känn. Innuti fyllde jag den med fiffiga fack till välling blöjor och napp. Ja och så en härligt liten värmekudde att snusa med. Skön för oroliga små babymagar.
Nu blir lilltjejen snart två år, tiden rusar.

onsdag 9 mars 2011

Finskor till små fötter

De här småskorna pysslade jag ihop så snart jag fick hem boken "Making children´s clothes". Så väldans livsnödvändiga är de väl inte men... roliga ändå.
...och så lägg remmarna åt olika håll:)
Om du vågar dig på att göra det samma rekomenderar jag att kontrollera att lilla foten och benet får plats bakom remmen. Den lägger sig lätt som ett lock.

söndag 6 mars 2011

Svävar på små moln


På en nästan barnfri helg har jag fått hänge mig åt symaskinen. Det började på lördagen då jag gick ner till biblioteket och lånade två böcker. Den ena bjöd på enkla basmönster för det lilla barnet. Passade mig perfekt! Utifrån byxmönstret knåpade jag ihop de här sköna muddbyxorna. Muddarna gjorde dock att de blev mycket större än vad storleken anger. Tveksam om tröjan (som snart är klar) och byxorna någonsin kommer kunna användas ihop...

Mönster:

Byxmönster utan sidosöm. Tillagda muddar.








Material:
Brunt molntyg och röd mudd från "Mjuka tyger"

fredag 4 mars 2011

Bästa inspirationsboken för nyböjare!


Mest flickmönster förstås...

Bloggar är en inspirationskälla men den här boken gav mig mod att börja sy barnkläder själv. Mönstrerna är enkla, bilderna underbara. Mestadels kompliteras texterna med tydliga bilder så det är lätt att förstå när engelskan brister. Nackdelen (för en 3-pojksmor) är att det mesta är för flickor men vad gör väl det när man får frossa i rosa en stund:) Undantagen finns förstås, själv valde jag att sy en morgonrock till lillkillen.

När jag tyckte syaffärens tyg var för dyrt åkte jag till Ikea,
ett barnpåslakan räckte alldeles lagom:)


Min symaskin!

Husqvarna - Emerald 183
Här är min symaskin som är mig så kär!
Låt mig dra anekdoten hur den här hamnade hemma hos mig.
Jag som hade en symaskin tidigare som jag börjat tröttna på men hade inga seriösa planer på att skaffa en ny. Så åkte jag och maken till Hus&Hem-mässan i höstas. Jag tittade på en vacker ullsjal som kostade 500.-, maken höll på att få dåndimpen. Då hängde jag snällt tillbaka dyrgripen, såg husqvarnas monter i ögonvrån och sa:
- Kom så går vi och jag lovar att du kommer ångra att jag inte fick sjalen..:)
Tror aldrig att han ångrade sig men ut gick jag lyckligt med en alldeles ny symaskin. För att göra storyn rättvis kanske jag ska berätta att min far slutligen betalade hela kalaset! Det är snälla män jag har runt om mig!
Igår var jag på symaskinskurs för att lära mig alla knappar och finesser. Den hölls av Symaskinsgrottan i Täby som jag köpt den av. God service och bra kurs! Fast själv hade jag varit så ivrig så jag lärt mig de flesta specialiterna... Bokstäverna som maskinen broderar är tex. en alldeles särskild favorit.

tisdag 1 mars 2011

Första mjuka tröjan

När jag knåpat ihop min allra första mjuka tröja i höstas var jag mer än nöjd! Sonen vägrade dock att sätta den på sig, trots sin fascination över bilar. Med lite lek, bus och letandes efter fordon fick hans pappa ändå på honom tröjan... krisen var löst!
Jag älskar tyget som jag köpte i Mjuka tygers monter på förra symässan. Nu har de det här tyget också i JNY designs webbshop: http://shop.textalk.se/se/shop.php?id=5085 i andra härliga färgställningar. Lyckliga jag har en meter i garderoben...

Material:
Fordonstyg och röd mudd från Mjuka tyger https://butik.kameleontdesign.se/tyger-c-143-1.aspx

Mönster:
Burda Easy- 9614. Jag klippte ut storlek 98 till min kille som fyller 3 i vår och ärmlängden räckte precis. Nästa tröja tog jag till en bit för att få växmån.

Populära inlägg